Flygplats
Malaga flygplats ligger strax utanför centrum och heter Malaga Costa Del Sol Airport. (Pablo Picasso)Flygplatsen nyinvigdes 2010 efter att ha byggts ut ordentligt. Idag är det en modern och bekväm flygplats ca 30 km från La Cala de Mijas.

Prisbilden varierar mycket under året, men det lönar sig att vara lite flexibel med avresedatum. Ryanair brukar gå att hitta för ca SEK 1500 t/r och sedan går priserna upp till ca SEK 4000 t/r, beroende på när man bokar. Men ibland har man tur och kan resa för € 29.90 med Ryanair. 

Avstånd till turistorter: Torremolinos (8 km), Benalmádena (11 km), Fuengirola (25 km), Marbella (35 km), Puerto Banús (42 km), Nueva Andalucia (60 km). Det går pendeltåg direkt från flygplatsen till Malaga, Torremolinos, Benalmadena och Fuengirola.

Att göra i La Cala de Mijas med omnejd

La Cala

La Cala mitt på Costa del Sol är en mysig liten ort med en välskött strand som har EU:s blå flagga för bra badvatten. Byn ligger lite avskilt alldeles vid havet men ändå mycket centralt. När man svänger av från kustvägen öppnar sig en oas med alla faciliteter som inte kunde anas från vägen.

La Cala ligger i Mijas kommun och heter egentligen La Cala de Mijas. Närmaste granne nordost om La Cala är Fuengirola. Till Malaga flygplats tar det ca 30 minuter med bil. Det är också nära till den genuina och pittoreska byn, Mijas Pueblo, vilken verkligen rekommenderas för en utflykt. La Cala by ligger nära fyra golfbanor. La Noria Golf, El Chaparral, Calanova och La Cala Golf. La Cala Resort är en fantastisk anläggning med stora ytor, spa och fint boende. 

Runt omkring golfbanorna finns vackra och välbyggda bostadsområden. För den golfintresserade finns alltså mycket att välja på här. 

Golfbanorna Miraflores, Santana och Mijas Golf ligger också nära. För sport intresserade finns mycket mer att göra, exempelvis vattensport eller vandringar. 

Gillar du att rida så finns här några stall med fin standard. Man har också byggt en ny galoppbana som heter Hippodromo de Costa del Sol alldeles i närheten.

Övriga aktiviteter I La Cala med omnejd finns ett stort utbud av aktiviteter och en rad intressanta utflyktsmål. Andalusien har flera naturreservat och det är mycket populärt att vandra i bergen eller cykla mountainbike.

I närheten av Granada ligger Sierra Nevada med sina 3000 m höga toppar. Sierra Nevada är ett skidåknings-paradis i världsklass både för utförs och längdåkning. För den kultur-intresserade är Andalusien ett veritabelt Eldorado med sina fantastiska städer som Sevilla, Granada, Cordoba och Malaga. Alla med sin unika charm och kultur.

Parker

Tivoli World

Biopark Fuengirola

Amazon adventure

Aquapark Mijas

Aqualand Torremolinos

Crocodile park Torremolinos

Costa Jump San Pedro

OASYS THEME PARK

Utflykter

Ronda

Puerto Marina de Benalmadena

Caminito del Rey

Puerto Banuz

Marbella

Sierra Nevada

Gibraltar

Aktiviteter

Restauranger

Våra favoritrestauranger:

Olivias- La Cala

Sakura - Sukiakishow Benalmadena

Tiki Sushi - Torremolinos

Blankko - Torremuelle